Informatie
Links
Contact
De terugbeltijden zijn: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur vrijdag 8.30 uur tot 13.00 uur
Zien zonder bril
Overige behandelingen
Zur Suche Text hier eingeben.
De terugbeltijden zijn: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur vrijdag 8.30 uur tot 13.00 uur
Start » Oogaandoeningen » Oogleden » Traanwegen
Indien er bij een zuigeling de eerste 3 dagen na de geboorte een etterige bindvliesontsteking (eenzijdig of beide zijden) ontstaat en als het tranen na een antibiotische kuur niet verdwijnt, dan kan er sprake zijn van een aangeboren traanwegstenose. In dit geval moet er zo snel mogelijk een sondering van de traanwegen worden uitgevoerd, waarbij de vaak ontbrekende opening van de traanweg in de neusholte (het z.g. Hasner membraan) succesvol kan worden geopend.
photo
Een steeds terugkerende bindvliesontsteking bij zuigelingen en jonge kinderen kan ook een andere oorzaak hebben dan een afgesloten opening. Bij een traanwegsondering – indien nodig – is meestal een normale afvoer aanwezig. Een exacte verklaring voor een steeds terugkerende bindvliesontsteking kan niet altijd worden gegeven, omdat de oorzaak niet goed bekend is.
Mogelijk dat er zwellingen in het gebied van de slijmvliezen optreden, die een verstoorde functie van de traanafvoer veroorzaken.
photo
Hierbij is de traanweg voor de uitmonding in de traanzak afgesloten. Correctie ervan is gecompliceerd. Meestal wordt geprobeerd om een siliconenbuisje, na het doorprikken van de afsluiting, in de traanwegen te plaatsen. Desalniettemin is het vaak moeilijk om een normale afvoer te verkrijgen.
Hier functioneert de afvoer van de uitmonding van de traanzak in de neusvleugel niet goed. Helaas helpt hier geen traanspoeling of het inbrengen van een siliconen buisje. Er moet operatief een nieuwe afvoer worden gemaakt. Deze operatie wordt in de regel door een KNO arts uitgevoerd. Bij deze operatie wordt van binnenuit een opening naar de traanzak gemaakt, waarbij tijdelijk een siliconen buisje wordt aangebracht.
Een vetweefsel prolaps in de oogholte ontstaat als het weefsel, dat de oogholte van de buitenste oogliddelen scheidt, instabiel is geworden.
In de meeste gevallen is een ouderdomsafhankelijke verslapping door verminderde functie van de onderste lidbandjes de oorzaak. Het afhangende ooglid verhindert een rechtstreekse traanafvoer naar
Bij een ectropion sluit de ooglidrand, meestal van het onderooglid, niet meer tegen de oogappel aan, maar kantelt naar buiten. Er kunnen verschillende oorzaken voor
Bij deze aandoening is het ooglid – meestal het onderooglid – naar binnen gekanteld, waardoor de wimpers het oppervlak van het oog aanraken met chronische
Adding {{itemName}} to cart
Added {{itemName}} to cart