Informatie
Links
Contact
De terugbeltijden zijn: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur vrijdag 8.30 uur tot 13.00 uur
Zien zonder bril
Overige behandelingen
Zur Suche Text hier eingeben.
De terugbeltijden zijn: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur vrijdag 8.30 uur tot 13.00 uur
Start » Behandelingen
De behandeling van staar (cataract) gebeurt meestal door een operatie waarbij de troebele ooglens wordt verwijderd en vervangen door een kunstlens. De ingreep is minimaal invasief en wordt poliklinisch uitgevoerd.
De behandeling van glaucoom (groene staar) richt zich op het verlagen van de oogdruk om verlies van gezichtsvermogen te voorkomen. Dit kan gebeuren met medicinale oogdruppels, lasertherapie of operaties. Vroege diagnose is essentieel, omdat eenmaal opgelopen schade niet ongedaan kan worden gemaakt.
Netvliesoperaties zoals de pars-plana vitrectomie (PPV) worden uitgevoerd om loslatingen, bloedingen of andere netvliesschade te herstellen. Glasvochtinjecties (IVOM) brengen medicijnen direct in het oog om aandoeningen zoals natte maculadegeneratie of diabetisch macula-oedeem te behandelen. Netvlieslaserbehandelingen worden toegepast om abnormale bloedvaten dicht te schroeien en de progressie van netvliesschade, bijvoorbeeld bij diabetes, te stoppen.
De behandeling van refractieafwijkingen omvat correcties zoals brillen of contactlenzen. Bij myopie kunnen Ortho-K-lenzen 's nachts worden gedragen om de vorm van het hoornvlies tijdelijk te corrigeren, waardoor overdag scherp zicht zonder hulpmiddelen mogelijk is. Voor blijvend zien zonder bril zijn er refractieve ingrepen zoals Femtolasik of Trans-PRK, waarbij het hoornvlies met een laser wordt gecorrigeerd. Phake lenzen en implanteerbare contactlenzen worden in het oog geplaatst om ernstige refractieafwijkingen te corrigeren, terwijl een lensvervanging (RLE) de natuurlijke lens vervangt door een kunstlens.
De behandeling van het sicca-syndroom (droge ogen) omvat het gebruik van vochtinbrengende oogdruppels of gels om de traanfilm te stabiliseren. Ontstekingsremmende medicijnen en ooglidhygiëne kunnen ook helpen. In ernstige gevallen kunnen punctum plugs of speciale therapieën worden toegepast om de traanproductie te stimuleren.
De behandeling van keratoconus varieert van speciale contactlenzen om het hoornvlies te stabiliseren tot crosslinking, een therapie die het hoornvlies versterkt en het progressieverloop vertraagt. In vergevorderde gevallen kan een hoornvliestransplantatie noodzakelijk zijn.
De behandeling van scheelzien (strabismus) omvat oogtraining, het dragen van een bril of occlusietherapie (het afplakken van één oog) om de visuele ontwikkeling te bevorderen. In sommige gevallen is een oogspieroperatie nodig om de oogstand te corrigeren. Een vroege behandeling is cruciaal voor succes.
Adding {{itemName}} to cart
Added {{itemName}} to cart